Een ander houvast - de werkplaten

Van mooie woorden naar gedrag

Hoe zou het zijn om ons in de keuzes die we maken echt te laten leiden door onze visie op goed werk? Alsof het een soort tatoeage is die weergeeft hoe we in het leven willen staan. Maar welke woorden komen dan naar voren? Van wie zijn die? En hoe helpen die keuzes echt op een andere manier te maken?

De bedoeling voelen

De bedoeling van de organisatie is vastgelegd in de statuten. Maar welke verhalen kun je elkaar vertellen om de bedoeling en de visie van de organisatie ook echt te voelen?

Een begin van het kompas

Als we meer vanuit de bedoeling willen werken, wat zouden we meer moeten doen? Wat zouden we minder moeten doen en wat betekent dat voor mijn eigen handelen?

Een kapstok voor een goed verhaal

Een ander houvast moet gaan 'leven' om ook echt een houvast te zijn. Het vinden van goede verhalen is een mooie manier om de bedoeling tot leven te brengen. Kun je met elkaar eens wat verhalen delen langs deze opzet?

Voorbeeld en kompas

De kunst van een ander houvast is de wisselwerking tussen voorbeelden en visie. Uit de praktijkdilemma's komen de ingrediĆ«nten om samen een kompas mee te bouwen en dat kompas heeft andersom weer invloed op hoe de dilemma's worden aangevlogen. Kun je eens oefenen met deze wederzijdse beĆÆnvloeding?