Een zinvolle omweg

Hoe kunnen we de oplossingen zoals we die bedenken echt laten aansluiten bij hoe het werkt in de praktijk? En hoe komen we daarin voorbij onze eigen box? Om kritisch te kijken naar ingesleten denkpatronen in ons hoofd, maar zeker bij de start van een nieuw project, of nieuwe werkwijze, kan het heel waardevol zijn eens te werken vanuit 'Een zinvolle omweg'. Dit werkpakket bestaat uit:

  • 1 animatiefilmpje
  • 4 werkplaten
  • 10 denk- en doekaartjes


Animatiefilmpje

Elders afspelen: https://vimeo.com/914414961

Werkplaten

Doorloop de zinvolle omweg

Je kunt deze plaat toepassen op grote projecten, maar ook op hele kleine activiteiten. Probeer maar eens! Er gaat waarschijnlijk een wereld voor je open hoe snel en effectief deze drie stappen werken. Hoe veel winst zou je kunnen halen wanneer dit standaard voor ieder nieuw initiatief even goed zou worden gedaan!

Op zoek naar de werkelijke opgave

Waartoe, waartoe, waartoe... Ga op zoek naar de perspectieven waar het werkelijk om gaat en stel dan steeds de voorgaande stap radicaal ter discussie! Belangrijke oefening om met elkaar het startpunt goed te krijgen.

Kruip in de huid van...

Hoe snel zijn we niet geneigd ónze beelden over de ander als vertrekpunt te nemen!!! De oefening nodigt je uit het echt eens door de ogen van de ander te bekijken in de vraag wanneer het werkt. Hoe zou het zijn als we deze kapstok echt heel serieus gaan nemen? 

Van sleutel naar kompas

Wanneer we de bedoeling goed voor ogen hebben en echt door de ogen van de ander hebben gekeken, is het de vraag wat wij zelf steeds op de voorgrond moeten zetten. Waar zit ónze mogelijkheid om aan te sluiten bij wat er gevraagd wordt? 

Denk- en doekaartjes