Verandertoolkit Verder met de bedoeling

Hoe kunnen we samen nieuwe manier van verantwoorden vinden, waarbij we met onze verantwoording ook echt aansluiten bij wat we belangrijk vinden en wat er in de praktijk nodig is om de goede dingen te doen? 

Werkpakket: Werken vanuit de bedoeling

Het verantwoorden begint met een beschouwing op het 'Werken vanuit de bedoeling' waarin de spanning geschetst wordt tussen de leefwereld - het hier en nu - en de systeemwereld. De wereld die soms enorm helpt, maar soms ook juist in de weg zit. Wat is nu eigenlijk de bedoeling? Wat staat ons in de leefwereld in de weg de goede dingen te doen? En hoe gaan we  om met regels en afspraken zoals die er zijn? 

Werkpakket: Anders verantwoorden

Anders verantwoorden is ook één van de thema's waar haast iedere organisatie mee aan de gang zal moeten. Simpelweg omdat er nu een mismatch is tussen waar we op zeggen te sturen: klantgericht en eigenaarschap laag beleggen en hoe de verantwoording is geregeld: hou je aan regels en haal de doorlooptijden en aantallen. Met dit werkpakket word je uitgenodigd het verhaal aan de voorkant en de verantwoording aan de achterkant bij elkaar te brengen.