De verandertoolkit

In het kort

 Geen lang webinar naast de waan van de dag, maar juist vele speelse momentjes van reflectie en inspiratie ín de waan van de dag. Dat is het idee. Want daar vindt gedragsverandering werkelijk plaats.

We ontwikkelden een verandertookit bestaande uit 9 werkpakketten. Hieronder kun je meer vinden over het materiaal en de werkwijze. Of je kunt direct helemaal gratis toegang krijgen tot één volledig proefpakket...

Materiaal

De basis van de verandertoolkit wordt gevormd door een reeks van korte animatiefilmpjes. Elk filmpje behandelt een thema rond het werken vanuit de bedoeling. Over de werkelijke opgave, de cultuur van verantwoordelijkheid, het spannende optimum tussen loslaten en sturen, enzovoort. 


Bij ieder animatiefilmpje zijn er verschillende werkplaten en denk- en doekaartjes om zelf of samen mee aan de slag te gaan.

Werkwijze

Het materiaal is zo ontwikkeld dat het op een speelse en laagdrempelige manier uitnodigt om met elkaar in gesprek te gaan én met elkaar te gaan experimenteren. Steeds is er daarbij de combinatie tussen alleen en samen, reflecteren en doen en online en offline. 

Maatwerk

We hebben een hoop materiaal. Door er een maatwerkfilmpje aan toe te voegen, zal het meer als 'eigen materiaal' voelen.

NIEUW: Speciale editie voor gemeenten

  1. Eind 2023 ontwikkelden we een aparte Verandertoolkit voor het werken vanuit de bedoeling bij de gemeente! Met meer aandacht voor het politieke speelveld, de rol en dilemma's van ambtenaren en het werken in de wijk! Interesse? Klik hieronder voor een preview! 

Prijzen verandertoolkit

0 - 100 fte

Voor kleinere organisaties tot aan 100 fte

€ 2500,-

100 - 500 fte

Voor de organisaties tot 500 fte

€ 3500,-

> 500 fte

Voor de grotere organisaties

Offerte
De verandertoolkit is gemaakt om zelf en samen mee aan de slag te gaan. Procesbegeleiding zit niet in de prijs, maar is wel mogelijk. Vermeld dat in de bestelling, dan nemen we daar contact met je over op. 


De filmpjes komen in links en zijn ook te embedden op het eigen intranet. Al het materiaal is ten minste drie jaar beschikbaar vanaf het moment van de aankoop. In overleg kan het materiaal ook beschikbaar worden gemaakt op een eigen LMS-omgeving.

De verandertoolkit bestaat uit:

  • 9 filmpjes
  • 9 artikelen
  • 40 werkplaten
  • 90 Reflectiekaarten
  • FAQ en tips
  • 1 Handleiding werkwijze
  • En meer!